23.02.2022 Glavna jela

Natur šnicle u sosu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 80 min.

Sastojci:
* 700 g telećih snicli od buta
* 2 glavice crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 zelena paprika
* 100 g pečenice
* 2 lista lovora
* malo belog bibera
* 1/2 kašičice šećera
* mešavina suvih začina
* 100 ml belog vina
* 1 kašika senfa
* 150 g brašna
* 200 g pirinča
* 50 g graška
* ulje
* so

Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom preko najlon kese, posoliti ih i pobiberiti pa uvaljati s obe strane u brašno. Kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
2. Crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice, pečenicu takođe iseći na kockice, beli luk sitno iseckati.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast a zatim dodati beli luk te sve zajedno kratko propržiti. Ubaciti papriku i pržiti neprekidno mešajući 2-3 minuta.
4. Umešati pečenicu i kratko propržiti. Sipati belo vino i 500 ml vode pa kuvati dok ne proključa.
5. Dodati senf, lovorov list, šećer i mešavinu suvih začina, te sve zajedno prokuvati. Ubaciti pržene šnicle i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.
6. Posebno u šerpi zagrejati 600 ml vode do ključanja, ubaciti grašak, pirinač i mešavinu suvih začina pa kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne nabubri. Pirinač poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Savet: Da vam se šnicle ne bi izvitoperile tokom prženja, zarežite ih na krajevima.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category