10.05.2018 Glavna jela

Pilav s integralnim pirinčem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
1/2 manjeg pileta
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
100 g celera
50 g mladog graška
160 g integralnig pirinča
2 kašike seckanog peršuna
so
biber
ulje

ISPROBAJTE I… Božanstveni rižoto

Priprema:
1. Polovinu pileta staviti u dublji lonac, preliti vodom da ogrezne, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Tokom kuvanja po potrebi dolivati pomalo vode.
2. Obareno pileće meso procediti od supe i ostaviti da se ohladi, a supu sačuvati. Ohlađeno meso odvojiti od kostiju i iseći na krupnije komade.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk da omekša, a potom dodati šargarepu i celer. Nastaviti prženje na umerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom ubaciti grašak i integralni pirinač pa nadalje dinstati dolivajući pileću supu. Tokom dinstanja često mešati kako se pirinač ne bi zalepio za dno šerpe. Dinstati dok pirinač ne nabubri.
6. Pred kraj dinstanja umešati piletinu i začiniti po ukusu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju pilav. Preliti ga preostalom supom da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 35 min.

Savet: Pilav možete praviti i od belog pirinča, ali je daleko zdraviji kada se priprema od integralnog.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category