Pileći ražnjići
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 700 g pilećeg belog mesa
* 2 crvene paprike šilje
* 120 g kačkavalja
* 300 g slanine u listovima
* tri mlade tikvice
* mleveni biber
* ulje
* so
Potpisi:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom preko najlon kese, posoliti i pobiberiti. Šnicle iseći na trake širine 5 cm.
2. Papriku rogu očistiti i iseći na kraće štapiće, kačkavalj takođe iseći na štapiće iste dužine kao i paprika.
3. Na početak svake pileće trake naneti nekoliko štapića paprike i jedan štapić sira, te sve zajedno urolati. Rolat obmotati listom slanine. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolatića.
4. Rolatiće nanizati na štapiće za ražnjiće i peći ih na grilu dok ne porumene s obe strane.
5. Tikvice zajedno s korom iseći na kolutove debljine 5 mm, nauljiti ih i ispržiti na grilu da porumene. Posoliti po ukusu.