posni minestrone

Posni minestrone

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 manje šargarepe
* 100 g boranije
* 100 g belog pasulja iz konzerve
* 400 g pelata paradajza
* 1 mlada tikvica
* 100 g spiralne testenine
* 1/2 kašičice bosiljka
* 1/2 kašičice majčine dušice
* 2 čena belog luka
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice, mladu tikvicu zajedno s korom takođe iseći na kockice.
2. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast, dodati šargarepu, pa i nju kratko propržiti.
3. Ubaciti boraniju i nadalje dinsta dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
4. Ubaciti pasulj iz konzerve, pasirani beli luk, pelat paradajza i tikvicu. Sipati vode koliko je potrebno da sastojci ogreznu i nadalje kuvati dok povrće ne omekša.
5. Naliti vodom da bi se dobila željena gustina čorbe i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu, bosiljak, nanu, mleveni biber i malo soli po ukusu, pa nastaviti kuvanje dok testenina ne nabubri.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category