![harmonika s povrcem](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/07/Harmonika-s-povrcem-370x280.jpg)
![zimsko varivo](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/03/Zimsko-varivo.jpg)
Zimsko varivo
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 manje šargarepe
* 1 paštrnak
* 300 g pelata paradajza
* 1 tikvica
* 1 beli krompir
* 300 g pelata paradajza
* 100 g narandžastog sočiva
* 100 g šampinjona
* 50 g mladog spanaća
* 1 kašičica mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu, krompir, tikvicu i paštrnak očistiti i iseći na kockice. Šampinjone iseći na listove.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i peštrnak, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Ubaciti pelat paradajza i krompir, pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok krompir napola ne omekša.
4. Dodati tikvicu i pečurke, te kratko prokuvati. Zatim umešati sočivo i sipati litru vode. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
5. Pred sam kraj kuvanja ubaciti mladi spanać.