riblja corba sa testeninom

Riblja čorba s testeninom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 1 kg kotleta šarana
* 100 g ikre
* 3 srednje glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 1 manji paštrnak
* 1 kriška celera
* 350 ml soka od paradajza
* 200 ml belog vina
* 2 lovorova lista
* 1 kašika slatke mlevene paprike
* 1 kašičica ljute mlevene paprike
* 300 g sitne testenine po izboru
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu, paštrnak i celer oguliti i usitniti u električnom secku.
2. U većem loncu na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati iseckano povrće i pržiti ga neprekidno mešajući nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
3. Dinstano povrće preručiti u blender i izmiksati. Vratiti ga u šerpu, sipati sok od paradajza, belo vino i tri litre vode. Ubaciti lovorov list, začiniti slatkom i ljutom mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, pa kuvati dok ne proključa.
4. Ubaciti ribu i ikru, pa nadalje kuvati bez mešanja 30 minuta.
5. Posebno u šerpu sipati 3 litre vode i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i kuvati je dok ne omekša. Procediti je od suvišne tečnosti, poprskati uljem i promešati da se ne slepi. Riblju čorbu poslužiti s testeninom.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category