varivo s tikvicama i orzo pastom

Varivo s tikvicama i orzo pastom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 50 min.

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 mlade šargarepe
* 1 kriška celera
* 4 mlade tikvice
* 250 ml soka od paradajza
* 60 g posne orzo paste
* 1 kocka za supu od povrća
* 1 kašike seckane mirođije
* mešavina suvih začina
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove, koren celara iseći na kockice.
2. Mlade tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
3. Kocku za supu od povrća preliti litrom ključale vode i ostaviti da se rastopi.
4. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati šargarepu i celer, pa pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
5. Ubaciti tikvice, naliti supom i vodom da povrće ogrezne i kuvati dok tikvice ne omešaju.
6. Sipati sok od paradajza i kuvati dok ne proključa. Dodati orzo pastu, mirođiju, mešavinu suvih začina, soli i bibera po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući, da se pasta ne zalepi na dno, dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category