paradajz corba s pecurkama

Paradajz čorba s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Paradajz čorba s pečurkama
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 35 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 350 g šampinjona
* 1 puna kašika griza
* 2 srednja čena belog luka
* 500 ml soka od paradajza
* 400 ml supe od povrća
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone iseći na listove, beli luk ispasirati.
2. U loncu zagrejati malo ulja, pa dodati crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Ubaciti beli luk, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Dodati isečene šampinjone i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri. Posuti kašikom griza i promešati.
4. Sipati mešavinu soka od paradajza i supe od povrća, posoliti i pobiberiti po ukusu, te sve zajedno prokuvati.

Savet: Ako koristite domaći, gusti sok od paradajza, dodajte još 100 ml više supe od povrća!

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category