punjeni venac
08.06.2022 Predjela

Punjeni venac

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 25 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 2 komada lisnatog testa po 250 g
* 250 g sitnog sira
* 150 g kačkavalja
* 120 g praške šunke
* 1 jaje + 1 jaje za premazivanje testa
* prstohvat origana
* 1/2 kašičice mlevenog lana
* brašno za posipanje
* so

Priprema:
1. Komad lisnatog testa prebaciti na brašnom posutu radnu površinu i istanjiti ga oklagijom na debljinu od 3 mm. Okruglim nožem stranice oblikovati u kvadrat pa ga unakrsno iseći na osam trouglova. Na isti način oblikovati i drugi deo lisnatog testa.
2. Posebno pripremiti fil. Sjediniti sitni sir s praškom šunkom isečenom na kockice, jajetom i krupno rendanim kačkavaljem. Dodati malo origana i soli po ukusu pa promešati.
3. Polovinu dobijenih trouglova poslagati preko papira za pečenje u krug, tako da se na krajevima preklapaju (prema uputstvu sa slike).
4. Drugu polovinu trouglova poslagati u unutrašnjost kruga prema priloženom uputstvu.
5. Pripremljeni fil naneti na oblikovano testo formirajući krug.
6. Spoljne stranice testa preklopiti prema unutra, a unutrašnje prema spolja.
7. Venac premazati umućenim jajetom i posuti mlevenim lanom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category