17.01.2022 Posna jela

Prebranac s ribom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 150 min.
pečenje: 60 min.

Sastojci:
* 500 g belog pasulja gradištanca
* 3 glavice crnog luka
* 2 veće šargarepe
* 1/2 manjeg korena celera
* 200 g šampinjona
* 2 kašike dimljene mlevene paprike
* 250 ml soka od paradajza
* 5 kotleta losos pastrmke
* mleveni biber
* 2 filter kesice čaja od nane
* 2 lovorova lista
* 3 čena belog luka
* so
* ulje

Priprema:
1. Pasulj prebaciti u šerpu, naliti ga vodom i kuvati dok ne proključa. Zatim ga procediti, te vodu od kuvanja baciti a pasulj naliti svežom mlakom vodom. Ubaciti 2 kesice čaja od nane, te poklopiti i kuvati dok pasulj ne omekša
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer takođe iseći na kockice. Šampinjone iseći na listove, a beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i celer te sve zajedno propržiti. Ubaciti pečurke i nadalje pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Kuvani pasulj procediti od tečnosti, kesice čaja odstraniti, a tečnost od kuvanja sačuvati.
5. U šerpu s povrćem dodati proceđeni pasulj, mlevenu papriku, lovorov list, malo soli i bibera po ukusu. Sipati malo tečnosti od kuvanja pasulja koliko je potrebno da bi se dobila gušća smesa.
6. Smesu prebaciti u tepsiju a odozgo utisnuti kotlete ribe. Peći u zagrejanoj rerni dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category