![krem torta s kruskama](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/10/Krem-torta-s-kruskama-370x280.jpg)
![](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/01/Sok-od-krusaka.jpg)
Sok od krušaka
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Sok od kruške
za 3 l soka
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 2 kg krušaka viljamovki
* 350 g šećera
* 2 organska limuna
* 1/4 konzervansa
* 3,5 l vode
Priprema:
1. Kruške oprati, očistiti od peteljki i semena pa zajedno s korom iseći na kocke.
2. U većoj šerpi sjediniti isečene kruške, rendanu koricu i sok od limuna, šećer i vodu. Kuvati na umerenoj temperaturi dvadesetak minuta dok kruške ne omekšaju.
3. Zatim kruške procediti a sok od kuvanja sačuvati. Oceđene kruške s malo tečnosti od kuvanja izmiksati u blenderu a zatim propasirati kroz cetku ili gazu.
4. Dobijenu kašu sjediniti sa sokom od kuvanja te sve zajedno prokuvati. Izmaći s ringle pa dodati konzervans i mešati dok se ne rastopi.
5. Vruć sirup razliti u čiste i sterilisane staklene flaše, utopliti ih i ostaviti da se ohlade. Potom ih odložiti u špajz.
Previous post
Burek s pečurkama
Next post
Rolane kobasice s povrćem
more from category
![sirup od malina](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Sirup-od-malina-470x353.jpg)
![dzem od nekrtarina i jabuka](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Dzem-od-nekrtarina-i-jabuka-470x353.jpg)
Džem od nektarina i jabuka
Vreme je da sočnim plodovima bresaka napunite staklene tegle!
pročitaj još![sirup od jabuke i kajsije](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Sirup-od-jabuke-i-kajsije-470x353.jpg)