![kolac s kestenom i keksom](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/06/Kolac-s-kestenom-i-keksom-370x280.jpg)
![kinder kocke 1](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/03/Kinder-kocke-1.jpg)
Kinder kocke
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
Za koru:
* 3 jajeta
* 3 kašike šećera
* 1 vanil-šećer
* 3 ravne kašike brašna
* 2 kašike kakaoa
* 2 kašike ulja
* 1/2 praška za pecivo
* 100 ml čokoladnog mleka
Za fil:
* 280 ml slatke pavlake
* 250 g kondenzovanog mleka
* 10 g želatina
Za glazuru:
* 100 g čokolade za kuvanje
* 150 g slatke pavlake
Priprema:
1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer i vanil-šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo, pa varjačom umešati u šam.
2. Kalup dimenzija 20×20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dvadesetak minuta. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, a zatim je poprečno preseći napola i obe polovine preliti čokoladnim mlekom.
3. Za pripremu fila slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati kondenzovano mleko i još malo mutiti dok se sastojci ne povežu. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i promešati, pa ostaviti da nabubri. Otopiti ga na umerenoj temperaturi i prohladiti, pa pomešati sa tri kašike fila i sve zajedno umešati u preostali fil.
4. Prvu koru vratiti u kalup, premazati je filom i preklopiti drugom korom. Za pripremu glazure, slatku pavlaku zagrejati do ključanja, preliti je preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Glazuru preliti preko kore i ostaviti da se stegne. Kolač ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 3 sata pre služenja.