

Rozenka s narandžom


za 15 osoba
posno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 1 pakovanje rozen kora
* 300 g šećera
* 300 ml vode
* 250 g margarina
* 200 g čokolade
* 200 g mlevenih lešnika
* 200 g posnog mlevenog keksa
* 2 srednje narandže (jedna cela i jedna bez kore)
Za glazuru:
* 100 g čokolade
* 3 kašike ulja
Priprema:
1. Celu i oguljenu narandžu dan ranije ostaviti u zamrzivaču da se stegnu.
2. U šerpici sjediniti šećer i vodu, pa zagrevati dok se šećer ne rastopi. Ubaciti kockice margarina i čokolade, te zagrevati dok se sastojci ne rastope. Dodati mleveni keks i lešnike, pa promešati.
3. Zamrznute narandže izrendati nasitno i umešati u smesu.
4. Rozen kore premazivati pripremljenom smesom i slagati ih jednu preko druge. Poslednju koru ne premazivati, opteretiti je težim predmetom, te kolač ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Čokoladu otopiti na pari s malo ulja. Glazuru preliti preko stegnutog kolača, pa sačekati da se glazura stegne. Kolač skalpelom iseći na štanglice.
Previous post
Lešnik gnezda
Next post
Slavska pogača
more from category

Lenja pita s jabukama i breskvama
Tradiciolanla poslastica pripremljena na malo drugačiji način
pročitaj još
