Krmenadle u sosu od pečuraka
Krmenadle u sosu od pečuraka
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
Sastojci:
* 8 krmenadli
* 1 srednja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 300 g šampinjona
* 1 veća crvena paprika babura
* 2 kašike pavlake
* 300 ml supe od povrća iz kocke
* 1 kašika seckanog peršuna
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Krmenadle blago istanjiti tučkom za meso s obe strane, posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šampinjone iseći na listove, a crvenu papriku na kockice.
3. U dubljem tiganju kratko propržiti krmenadle s obe strane da blago porumene. Izvaditi ih iz masnoće, poklopiti i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati crni luk i kratko propržiti. Ubaciti papriku i šampinjone, pa sve zajedno kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
5. Dodati pavlaku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Promešati i doliti supo od povrća, pa prokuvati. Vratiti pržene krmendale, te sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta.
6. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Savet: Ukoliko želite da vam šnicle budu sočnije, umesto krmenadli uzmite svinjski vrat.