venac s krofnicama
02.02.2023 Deserti

Venac od krofnica

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
Za krofnice:
* 55 g putera
* 60 ml vode
* 60 ml mleka
* 1 kašika šećera
* 65 g brašna
* 2 krupna jajeta
* prstohvat soli
Za fil:
* 500 ml mleka
* 5 kašika šećera
* 1 puding s ukusom čokolade
* 2 kašike gustina
* 50 g čokolade
* 125 g putera
* 200 ml slatke pavlake

Priprema:
1. U šerpici sjediniti vodu, mleko, puter, šećer i malo soli, pa kuvati dok ne proključa. Dodati brašno i energično mešati dok se ne dobije gusto testo. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok se sastojci ne povežu.
3. Smesu prebaciti u špric sa zvezdastim nastavkom. Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega istisnuti krofnice, jednu pored druge u krug, ostavljajući malo razmaka između pošto će testo tokom pečenja nadoći. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
4. Za pripremu fila u šerpu sipati 300 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding i gustin, pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. U vruću smesu dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
5. U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.
6. Ohlađeni venac od krofni poprečno preseći napola i nafilovati kremom od čokolade i šlagom od slatke pavlake. Fil prekriti poklopcima od krofnica.

Svetlana Belić

Bakini slatkiši

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category