

Cušpajz od tikvica s piletinom


za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 4 mlade tikvice
* 2 glavice crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 koren peršuna
* 1 veća crvena paprika šilja
* 400 ml soka od paradajza
* 1 kašičica mlevene paprike
* 2 kašike gustina
* 1 puna kašika sveže seckane mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Mlade tikvice oguliti, pa okruglom kašikom izdubiti sredinu a pulpu iseći na polukrugove.
2. Crni luk i crvenu papriku šilju očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove a koren peršuna na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu i koren peršuna. Pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta pa ubaciti crvenu papriku, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Dodati piletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Ubaciti tikvice i naliti paradajzom i vodom koliko je potrebno da povrće ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi do svi sastojci ne omekšaju. 5. Pred kraj kuvanja umešati mlevenu papriku i mirođiju, posoliti i pobiberiti po ukusu. Gustin razmutiti u malo vode i umešati u varivo. Kuvati na umerenoj temperaturi još pet minuta dok jelo ne dobije željenu gustinu.
Savet: U gotovo jelo po želji dodati malo soka od limuna ili jabukovog sirćeta.
Previous post
Čarobni kolač
Next post
Punjeni burgeri
more from category


Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još