snicle u sosu od belog luka
26.03.2024 Glavna jela

Pileće šnicle u sosu od belog luka

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno


Glavna jela
Pileće šnicle u sosu od belog luka
Priprema: 45 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 100 g brašna + 3 kašičice
* 50 g rendanog parmezana
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* 1/4 kašičice mlevene slatke paprike
* 2 jajeta
* 2 kašike seckanog peršuna
* 50 ml ulja
* 50 g putera
* 2 kašičice senfa
* 4 čena belog luka
* 400 ml pileće supe
* 2 jajeta
* 2 kašike seckanog peršuna
* so

Priprema:
1. Pileće meso iseći na šnicle, blago ih istanjiti preko prozirne folije tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
2. U činiji sjediniti 100 g brašna, parmezan, beli luk u prahu i mlevenu papriku. Pileće šnicle uvaljati u pripremljenu mešavinu, a zatim ih umočiti u smesu od jaja i polovine peršuna.
3. U tiganju zagrejati polovinu ulja i putera, pa ispržiti na masnoći šnicle. Izvaditi ih i ostaviti da se ocede.
4. U tiganju otopiti preostalo ulje i puter, pa dodati pasirani beli luk i kratko propržiti. Posuti sa tri kašičice brašna i upržiti, pa sipati toplu supu, dodati senf i preostali peršun, te kuvati dok se sos blago ne zgusne.
5. Ubaciti šnicle, te sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi još pet minuta.

Savet: Pileće šnicle spuštajte u vrelo ulje da ne bi upile previše masnoće. Ne treba ih potpuno ispržiti, samo da blago porumene, budući da će se još dinstati u sosu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category