gnezda s pecurkama
13.05.2024 Glavna jela

Gnezda punjena pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno


Gnezda punjena pečurkama
za 4 osobe
mrsno jelo

priprema: 40 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 900 g mešanog mlevenog mesa
* 2 jajeta
* 1 kašičica mlevene paprike
* 1 srednja glavica crnog luka
* 6 kašika prezli
* 2 čena belog luka
* mleveni biber
* so
Za punjenje:
* 1 manja glavica crnog luka
* 200 g šampinjona
* 1 ravna našicica senfa
* 1 kašičica brašna
* so
Za posipanje:
* 200 g kačkavalja

Priprema:
1. U činiji sjediniti mešano mleveno meso, jaja, mlevenu papriku, prezlu sitno isečen crni luk i pasirani beli luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sastojke umesiti rukom da bi se dobila kompaktna smesa.
2. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati 12 ćuftica.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pouljiti i poslagati u njega ćuftice. Po sredini svake ćuftice utisnuti dno manje nauljene čaše kako bi se dobilo udubljenje za punjenje.
4. Oblikovana gnezda peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.
5. Za pripremu nadeva, na malo ulja propržiti seckani crni luk, dodati šampinjone isečene na listove, pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Dodati senf, posuti brašnom i promešati, pa sipati nekoliko kašika vode i prokuvati da bi se dobila željena gustina. Posoliti po ukusu.
6. Pred kraj pečenja gnezda izvaditi iz rerne i napuniti ih pripremljenim nadevom. Vratiti u rernu još desetak minuta da se zapeku.
7. Pečena gnezda posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti u ugašenoj rerni dok se sir ne otopi.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category