08.03.2018 Glavna jela

Marinirana pileća krilca

Sastojci: 20 mesnatih pilećih krilaca 1,5 dl kisele pavlake 1,5 dl pavlake za kuvanje 50 g majoneza 50 ml kečapa 1 kašika senfa 5 kašika soja sosa 2 kašike meda mešavina začina Za prilog: 700 g krompira 2 glavice crnog luka ulje 1/2 struka praziluka mešavina začina 1/2 kašičice mlevene paprike

 

Priprema: 1. Krilca oprati pa prekriti čistom kuhinjskom krpom kako bi upila suvišnu tečnost. 2. Posebno u dubljoj činiji sjediniti kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje sa majonezom, kečapom, senfom, soja sosom i medom. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa i dodati začine po potrebi. 3. Pripremljenom marinadom preliti krilca pa odložiti u frižider da miruje 120 min. 4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega marinirana krilca. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok ne porumeni. 5. Krompir dobro oprati i zajedno sa ljuskom obariti. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, oguliti i iseći na kolutove. 6. Crni luk i praziluk iseći na kockice i propržiti na ulju da porumeni. Pred kraj prženja dodati mlevenu papriku i za- čine po ukusu. Na kraju ubaciti pripremljeni krompir, te sve zajedno pržiti uz neprekidno mešanje oko 2 min. 7. Pržena krilca poslužiti uz restovani krompir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category