13.03.2018 Glavna jela

Pileći rolat

Sastojci:

  • 1 veće pile
  • 200 g listova slanine
  • 2 parčeta hleba
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • biber
  • ulje

 

Priprema:

1. Pile zaseći po sredini, po- čevši od grudne kosti, a zatim pažljivo odvajati meso od kože, pazeći da koža ostane u komadu.

2. Belo meso odvojiti od kostiju, iseći na tanke šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.

3. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i samleti na mašini za mlevenje.

4. Hleb natopiti vodom, a potom ocediti i izmrviti.

5. Šargarepu očistiti i obariti, a potom izrendati na krupno ren- de. Beli luk što sitnije iseckati.

6. Posebno sjediniti mleveno meso od bataka, šargarepu, izmrvljen hleb, jaje, peršun, beli luk i začine po ukusu.

7. Kožu prekriti listovima slanine, tako da se na krajevima preklapaju. Zatim rasporediti šnicle od belog mesa i premaza- ti ih filom od mlevenog mesa.

8. Ovako pripremljeno meso urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.

9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, blago ga nauljiti, sta- viti u nju pripremljenu roladu, prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200°S 50 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

10. Pečenu roladu ostaviti da se prohladi, a zatim je iseći na parčad. Uz meso poslužiti grilovano povrće po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category