

Slasne đakonije od mesa: Mađarski gulaš


Neka vas zasite i oraspolože fantastični gurmanluci s mesom, testeninom i povrćem, primamljivog izgleda i još boljeg ukusa.
Mađarski gulaš
(za 4 osobe; mrsno jelo; priprema: 30 min.; kuvanje: 90 min.)
Sastojci:
* 1,2 kg junetine od buta
* 3 veće glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 2 veća krompira
* 2 crvene paprike
* 300 g paradajz pelata
* 2 l juneće supe
* 1/2 kašičice mlevenog kima
* 1 kašika mlevene paprike
* 2 lovorova lista
* 2 kašike masti
* biber
* so
Za knedle:
* 1 jaje
* 4 kašike vode
* 6 kašika brašna
* so
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku i krompir očistiti i iseći na krupnije kocke, junetinu takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na rastopljenoj masti propržiti crni i beli luk, a potom dodati junetinu i pržiti je povremeno mešajući desetak minuta. Nadalje dinstati dolivajući juneću supu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Ubaciti papriku i iseckani pelat paradajza, dodati lovorov list, biber, so, mlevenu papriku i kim. Sipati 1 l supe i nastaviti kuvanje dok meso ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja ubaciti krompir, naliti preostalom supom i kuvati jo 15 minuta.
6. Posebno pripremiti knedlice. Umutiti jaja s malo vode i soli, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije ujednačena kašasta smesa.
7. Nakon što krompir omekša, kašiku potopiti u gulaš, pa njome vaditi knedlice i jednu po jednu spuštati u jelo. Sniziti temperaturu i više ne treba mešati jelo, već samo povremeno protresti šerpu. Knedle će se skuvati za 5 do 7 minuta.
Savet: Kada prvu knedlu spustite, ukoliko počne da se raspada, u smesu dodajte još malo brašna.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Specijaliteti od rečne ribe
more from category

Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još
