![krmenadle u sosu od krastavaca](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/Krmenadle-u-sosu-od-krastavaca-370x280.jpg)
![snicle u pikantnom sosu](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/09/Snicle-u-pikantnom-sosu.jpg)
Šnicle u pikantnom umaku
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Šnicle u pikantnom umaku
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
Sastojci:
* 600 g ćurećeg belog mesa
* 200 ml mleka
* 200 ml soka od paradajza
* 200 ml piva
* 1 kašičica šećera
* 1 kašika senfa
* 3 čena belog luka
* 500 g zamrznute mešavine povrća
* 1 kašika putera
* 2 kašike seckanog peršuna
* 150 g brašna
* 1 ravna kašičica ljute mlevene paprika
* ulje
* so
Priprema:
1. U šerpu sipati vodu, dodati kašiku putera i malo soli pa kuvati dok ne proključa. Ubaciti mešavinu zamrznutog povrća i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekša.
2. Ćureće belo meso iseći na manje šnicle, istanjiti ih tučkom i posoliti.
3. Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na vrelom ulju, u nekoliko tura, s obe strane dok ne porumene.
4. Posebno sjediniti mleko, sok od paradajza, pivo, šećer, senf, mlevenu ljutu papriku i pasirani beli luk. Dobro izmešati i preliti preko šnicli. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak ne dobije željenu gustinu.
5. Pred kraj kuvanja, jelo posuti seckanim peršunom. Kuvano povrće ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.