21.03.2018 Glavna jela

Srneći paprikaš

Sastojci:

1,5 kg srnećeg mesa odležalog u pacu

3 glavice crnog luka

3 čena belog luka

2 šargarepe

150 g celera

100 g mesnate slanine

300 g pelata paradajza

1 kašika džema od kupina

2 lista lovora

1,5 dl belog vina

1 kašika mlevene paprike

nekoliko zrna crnog bibera

1/2 kašičice majčine dušice

mešavina začina

ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, beli luk ispasirati.

2. Srnetinu odstojalu u pacu iseći na krupnije komade, mesnatu slaninu na štapiće.

3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati šargarepu i celer te kratko propržiti. Dodati slaninu i pržiti dva minuta, pa ubaciti srnetinu i pržiti dok meso ne promeni boju. Nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša.

4. Sipati belo vino i pelat paradajza, dodati lovorov list, biber u zrnu, mlevenu papriku, džem od kupina i majčinu dušicu. Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.

5. Pred kraj kuvanja jelo začini- ti po ukusu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category