11.04.2018 Glavna jela

Lovačke šnicle

Sastojci:

* 8 tanjih junećih šnicli od buta
* 2 veće glavice crnog luka
* 3 čena belog luka
* 400 g smeđih šampinjona
* 250 g paradajz pelata
* 2 lovorova lista
* 2 dl belog vina
* 1 kašičica šećera
* 1 kašičica mlevene ljute paprike
* so
* biber
* ulje

Priprema:

1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati, šampinjone iseći na četvrtine.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati juneće šnicle i pržiti ih neprekidno mešajući dok ne promene boju. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Ubaciti šampinjone, samleveni paradajz pelat, lovorov list, šećer i ljutu mlevenu papriku, sipati belo vino i začiniti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok meso potpuno ne omekša, a saft ne dobije potrebnu gustinu.

Savet: Ukoliko za pripremu jela koristite teleće meso, brže ćete ga izdinstati.

Isprobajte još i…

Pohovane krmenadle sa senfom

Gulaš od šampinjona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category