12.01.2022 Posna jela

Crveno sočivo s povrćem

Crveno sočivo s povrćem
za 5 osoba
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 glavica crnog luka
* 1 veći paštrnak
* 3 srednje šargarepe
* 1 manji struk praziluka
* 1 crvena paprika roga
* 200 g crvenog sočiva
* 350 ml paradajz soka
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* 1 filter kesica čaja od majčine dušice
* biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice. Crvenu papriku takođe očistiti i iseći na kockice.
2. Paštrnak oguliti i iseći na kockice a šargarepu na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati paštrnak i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti praziluk i crvenu papriku, pa kratko pržiti dok povrće napola ne omekša. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode desetak minuta.
5. Zatim povrće naliti paradajz sokom i vodom da ogrezne i kuvati dok ne proključa.
6. Ubaciti crveno sočivi i filter kesicu majčine dušice i kuvati na umerenoj temperaturi dok sočivo ne omekša. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu. Iz gotovog jela izbaciti filter kesicu čaja.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category