posna pita s pecurkama i sojom

Posna pita s pečurkama i sojom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
posno jelo
priprema: 40 min.
mirovanje: 60 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:

* 500 g tankih kora za pitu
* 2 struka praziluka
* 1 manja glavica crnog luka
* 400 g šampinjona
* 100 g sojinih ljuspica
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 200 g margarina
* 300 ml supe od povrća
* 200 ml piva
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Praziluk i crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone iseći na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk da blago omekšaju, a zatim dodati šampinjone i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Dodati ljuspice soje, pa postepeno sipati supu od povrća po potrebi neprekidno mešajući dok ljuspice ne nabubre. Začiniti mlevenom dimljenom paprikom, posoliti i pobiberiti.
4. Margarin otopiti. Tepsiju premazati margarinom i prekriti korom za pitu, poprskati margarinom i naneti drugu koru. Preko gornje kore rasporediti malo fila, pa postupak filovanja ponavljati (dve kore, fil) dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti dvema korama.
5. Oštrim nožem pitu iseći na kocke. Preostali margarin sjediniti s pivom, pa pomoću kašike smesu preliti preko pite. Ostaviti je da odstoji 60 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category