posna pita

Posna pita

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 8 tankih kora za pitu
* 1 veći struk praziluka
* 300 g šampinjona
* 150 g integralnog pirinča
* 150 ml mineralne vode
* 70 ml ulja
* mleveni biber
* so

Priprema:
1. Integralni pirinač obariti da omekša. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone iseći na listove.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti praziluk da blago omekša, dodati šampinjone i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri. Na kraju umešati obareni pirinač, posoliti i pobiberiti po ukusu, te dobro izmešati.
4. Izdvojiti dve kore za pitu, premazati ih mešavinom mineralne vode i ulja, te složiti jednu preko druge. Preko gorenje kore rasporediti malo pripremljenog fila, te sve zajedno urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još tri rolnice.
5. Rolnice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih mešavinom vode i ulja, te peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category