Pravilno upotrebljavajte začine
Današnja kuhinja ne može se zamisliti bez dragocenih začina kao što su biber, đumbir, šafran, ili muskatni oraščić. S toga je veoma važno na koji način se oni skladište i upotrebljavaju. Njihova aroma ili ljutina postaće blaža ili će se potpuno izgubiti ako se pogrešno ili predugo čuvaju. Takođe, bitno je da se u jela umereno dodaju i da se ne preteruje s njima. Oni treba u prvi plan da istaknu ukus specijaliteta, a ne da preovlađuju. Začini u zrnu dodaju se u jelo na početku kuvanja, dok se fino mleveni ubacuju što kasnije. Suvi začini takođe se dodaju na početku kuvanja a sveži pri kraju. Mnoge začini poput mlevene paprike, karija, čilija ili belog luka ne treba dodavati u vrelo ulje, pošto će izgubiti ukus, i postati gorki. Pojedini dodaci poput soli izvlače vodu, pa namirnice treba pažljivo soliti. Tako se, na primer, meso ne soli pre termičke obrade već tek nakon što se proprži, dok se tikvice sole pre pohovanja upravo zato da bi pustile sok i lakše se panirale.
Previous post
Piletina sa sirom
Next post
Otkrijte tajnu legiranja sosova
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još