15.12.2017 Deserti

Domaće karamele

Sastojci

450 g šećera

8 kašika mleka za kafu

30 g putera

175 g čokolade sa 70% kakao mase

Za dekoraciju:

150 g jezgra orah

a 30 g čokolade za kuvanje

 

Priprema

1. U odgovarajućoj šerpici sjediniti šećer i mleko za kuvanje pa zagrevati na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok se šećer ne rastopi.

2. Dodati omekšao puter i izlomljenu čokoladu pa nastaviti sa kuvanjem 5 min. dok se ne dobije ujednačena smesa. Skloniti sa ringle pa kratko mutiti mikserom da bi se dobila rastresita masa.

3. Plitki, pravougaoni kalup premazati puterom pa izliti u njega smesu za karamele. Ostaviti da se ohladi a zatim izvrnuti i iseći na kocke željene veličine.

4. Jezgra oraha umočiti u rastopljenu čokoladu pa prilepiti na svaku kocku i ostaviti da se stegnu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category

Punjene bombice

26.03.2021 Deserti

Foto: Ženja Aćimović   za 5 osoba mrsno jelo priprema: 30 min. Sastojci: * 250 g mlevenih lešnika * 200 g čokolade za kuvanje * 200 g šećer...

pročitaj još