![pileci paprikas 2](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Pileci-paprikas-2-370x280.jpg)
![](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2018/07/BAKINA-KUJNA-1000x600px@72.jpg)
Ćureći paprikaš
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Sastojci:
300 g ćureće džigerice
300 g ćurećih srca
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
2 lovorova lista
250 g pelata paradajza
1 kašičica mlevene paprike
200 g šampinjona
so, ulje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Ćureću džigericu i srca očistiti od žilica i iseći na manje komade.
2. Crni luk i šargarepu iseći na kockice, šampinjone na listove, beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati ćureće iznutrice i pržiti ih neprekidno mešajući oko 5 min.
4. Ubaciti izmiksan pelat paradajza, mlevenu papriku, lovorov list i šampinjone. Kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi jelo dobilo željenu gustinu.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!