zapeceni kaneloni
03.07.2023 Glavna jela

Kaneloni s piletinom i spanaćem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 3 osobe
mrsno
priprema: 50 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 1 praziluk
* 400 g mlevenog pilećeg belog mesa
* 12 listova kora za lazanje
* 1 šaka mladog spanaća
* 150 g gauda sira
* ulje
* so
Za sos:
* 40 g putera
* 3 kašike brašna
* 500 ml mleka
* 100 g buđavog sira
* so

Priprema:
1. Praziluk očistiti i propržiti na malo ulja. Dodati piletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Ubaciti mladi spanać, posoliti i promešati da povrće svene.
2. Posebno pripremiti sos. U šerpi rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno sipati toplo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući žicom dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati buđavi sir isečen na kockice, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne rastopi.
3. Izdvojiti nekoliko kašika sosa i dodati ih u fil od piletine, pa promešati.
4. Testo za lazanje kratko prokuvati u ključaloj vodi da omekša.
5. Na svaki list testa naneti malo fila od piletine i oblikovati rolnice.
6. U vatrostalnu činiju sipati malo sosa, preko njega rasporediti rolnice i preliti ih ostatkom sosa. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Pred kraj pečenja posuti rendanim sirom i vratiti u rernu da se zapeče.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category