krmenadle u dzakarta sosu
10.05.2023 Glavna jela

Krmenadle u džakarta sosu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 4 svinjske krmenadle
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 čena belog luka
* 250 g šampinjona
* 2 kašike domaćeg ajvara
* mleveni biber
* 1 kašika gustina
* ulje
Za džakarta sos:
* 1 kašika senfa
* 2 kašike ulja
* 1 kašika ajvara
* prstohvat šećera
* 2 čena belog luka
* 1/2 kašičice tucane ljute paprike
* 3 kašike soja sosa
* 1/2 kašičice soli

Priprema:
1. Za pripremu džakarta sosa u činiju staviti senf, pa postepeno sipati ulje u tankom mlazu neprekidno mešajući dok se sastojci ne povežu. Dodati ajvar, prstohvat šećera, pasirani beli luk, tucanu ljutu papričicu, soja sos i so. Sastojke dobro izmešati da se povežu.
2. Krmenadle blago istanjiti tučkom za meso. U dubljem tiganju zagrejati malo ulja i propržiti na njemu krmenadle s obe strane da blago porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa ubaciti u masnoću od mesa. Pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta. Dodati pasirani beli luk, ajvar i šampinjone prethodno isečene na deblje listove. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Dodati džakarta sos i promešati. Gustin razmutiti u malo vode, pa dodati u tiganj. Sipati malo vode i nadalje kuvati na umerenoj temperatuti dok se ne dobije sos srednje gustine.
5. Vratiti krmenadle, pobiberiti po ukusu i katko prokuvati.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category