06.06.2018 Glavna jela

Lazanje s tortiljama

Sastojci:
* 8 gotovih tortilja
* 1 glavica crnog luka
* 450 g mlevene junetine
* 150 g šampinjona
* 4 dl paradajz soka
* 40 g putera
* 2 pune kašike brašna
* 4 dl mleka
* 200 g kačkavalja
* origano
* muskatni oraščić
* biber
* ulje
* so

ISPROBAJTE I… Lazanje sa šunkom

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati mleveno meso i pržiti ga neprekidno mešajući dok ne pormeni boju. Dodati šampinjone, sipati 2 dl soka od paradajza i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
3. Posebno pripremiti bešamel sos. U šerpi rastopiti puter pa dodati dve kašike brašna i kratko propržiti. Sipati toplo mleko neprekidno mešajući žicom da bi se razbile grudvice. Dodati muskatni oraščić i začine po ukusu i kuvati dok se sos blago ne zgusne.
4. Na svaku tortilju naneti malo fila od mesa, bočne stranice testa presaviti prema sredini pa urolati.
5. U vatrostalnu činiju sipati preostali paradajz sok, poslagati preko njega punjene tortilje, preliti ih bešamel sosom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 30 min.

Savet: Tortilje možete sami umesiti ili ih kupiti gotove.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category