olympus digital camera
05.01.2024 Predjela

Tart od bundeve

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Tart od bundeve

za 6 osoba

mrsno jelo

priprema: 30 min.

pečenje: 30 min.

Sastojci:

Za testo:

* 250 g brašna

* 50 g putera

* 100 g krem sira

* 1 jaje

* malo soli

* hladno mleko

Za nadev:

* 1 kriška bundeve

* 200 g svežeg sira

* 200 ml pavlake

* 2 jajeta

* so

* biber

* 100 g kačkavalja

* malo kockica slanine

* peršun

Priprema:

1. Povezati brašno, puter, malo soli i krem sir, pa umesiti fino prhko testo. Po potrebi dodati jedno jaje i mleko kako bi se smesa povezala. Testo zamotati u foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.

2. Za to vreme iseći bundevu na kockice, a u drugoj posudi pomešati sveži sir, pavlaku i blago umućena jaja. Posoliti i pobiberite smesu po ukusu.

3. Testo rastanjiti i njime obložiti kalup za pečenje. Premazati ga pripremljenim filom, a preko toga rasporediti kockice bundeve i kačkavalja.

4. Posputi nadev peršunom i kockicama slanine, te stavite pleh u rernu i tart peći na 200°C oko 30 minuta. Iseći ga na kriške i poslužiti odmah.

Savet: Bundevu po želji možete i narendati

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category