13.03.2018 Glavna jela

Medaljoni punjeni sirom

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 350 g kačkavalja
  • 250 g tankih listova slanine
  • 1 veći brokoli
  • mešavina začina
  • štapići za ražnjiće
  • ulje

 

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa iseći na krupnije komade.

2. Svaki komad postaviti na rad- nu površinu, prekriti provid- nom folijom i istanjiti pomoću tučka za meso.

3. Kačkavalj iseći na kvadrate. Istanjenu šniclu začiniti, na sredinu staviti komad kačkavalja, te krajeve mesa preklopiti prema sredini da bi se slepili.

4. Medaljon izvrnuti na- opačke tako da završeci budu odozdo, pa bočne stranice obložiti slaninom.

5. Po dva oblikovana medaljona staviti jedan do drugog tako da završeci slanine međusobno prianjaju kako se ne bi odvili prilikom pečenja. Probosti ih štapićem za ražnjić.

6. Ovako oblikovane ražnjiće peći na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

7. Brokoli očistiti, iskidati na cvetove i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz punjene medaljone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category