musaka s kupusom
19.02.2024 Glavna jela

Musaka s kupusom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Jela od slatkog kupusa
Musaka s kupusom
Priprema: 40 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 3 šargarepe
* 500 g mlevene junetine
* 500 g svežeg kupusa
* 1 kašičica mlevene paprike
* 2 jajeta
* 200 g kačkavalja u listovima
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati nakrupno. Slatki kupus uzrendati.
2. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. A zatim dodati šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Ubaciti mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Dodati kupus i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. U prohlađenu smesu od kupusa umešati dva jajeta. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju nauljiti i presuti u nju smesu od mesa i kupusa. Poravnati je špatulom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Pred kraj pečenja jelo izvaditi iz rerne i prekriti ga listovima kačkavlja. Vratiti u rernu još 5 minuta dok se sir ne otopi.

Savet: Za pripremu jela umesto slatkog možete koristiti kiseli kupus, ali će u tom slučaju priprema duže trajati, budući da je kiselom kupusu potrebno više vremena da dinstajući omekša. Mleveno meso možete koristiti po želji svinjsko, juneće ili mešano.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category