30.05.2018 Glavna jela

Njoke s piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
300 g šampinjona
250 g pilećeg belog mesa
1 veća šargarepa
1 manja glavica crnog luka
400 g pelata paradajza
1 kašičica šećera
1 čen belog luka
3 kašike maslinovog ulja
1,5 dl pavlake za kuvanje
40 g parmezana
200 g gauda sira

ISPROBAJTE I… Piletinu sa kikirikijem

Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, šargarepu oguliti i iseći na štapiće, crni luk na kockice. Piletinu iseći na krupnije kocke.
2. U tiganju na malo ulja propržiti pileće belo meso da porumeni, pa izvaditi i ostaviti na toplom. Na masnoću dodati seckane šampinjone i pržiti ih dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od pečuraka propržiti crni luk i šargarepu, te ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Ubaciti krupno iseckan čen belog luka i kratko propržiti. Dodati pelat paradajza i kašičicu šećera, te dinstati na umerenoj temperaturi oko 10 min.
5. Posebno u lonac sipati 2 l vode, kuvati dok ne proključa, zatim ubaciti njoke i kuvati ih 2 min. nakon što isplivaju na površinu. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
6. U sos od paradajza ubaciti piletinu, pečurke, šargarepu i luk. Umešati njoke, pavlaku za kuvanje i parmezan. Polako promešati i preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju.
7. Odgore narendati sir i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 25

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category