29.06.2018 Glavna jela

Pilav

Za 4 osobe
mrsno jelo
priprema 50 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
400 g pilećeg mesa bez kostiju
200 g pirinča
2 manje glavice crnog luka
3 šargarepe
100 g celera
2 korena peršuna
1/2 praziluka
40 g margarina
50 g graška, ulje
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Pilav sa integralnim pirinčem

Priprema:
1. Pileće meso preliti vodom i kuvati dok ne omekša. Potom ga ocediti od supe (supu sačuvati) i iseći na manje komade.
2. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu, celer i koren peršuna oguliti, te takođe iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati celer, koren peršuna i šargarepu i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući supu preostalu od mesa dok povrće napola ne omekša.
4. Potom dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem.
5. Pred kraj dinstanja dodati praziluk, piletinu i začine po ukusu.
6. Pripremljenu smesu presuti u vatrostalnu činiju dodati listove margarina i promešati. Preliti s malo supe da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok pirinač blago ne porumeni.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category