piletina u sosu od paradajza
04.05.2023 Glavna jela

Piletina u sosu od paradajza

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* nekoliko kašika gustina
* 1/2 kašičice đumbira u prahu
* malo soli
Za sos:
* 3 čena belog luka
* 150 g kečapa
* 1 kašičica senfa
* 1 kašika soja sosa
* 1 kašika meda
* ulje
Za rižoto:
* 1 srednji struk praziluka
* 1 manja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 50 g kukuruza šećerca iz konzerve
* 1 crvena paprika roga
* 150 g integralnog pirinča
* soja sos
* ulje

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice, posoliti po ukusu i uvaljati u mešavinu đumbira i gustina.
2. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa spuštati u njega kockice piletine u nekoliko navrata i pržiti ih dok blago ne porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati kečap, soja sos, senf i med, posoliti po ukusu i prokuvati. Pred kraj kuvanja ubaciti pasirani beli luk.
4. U sos ubaciti piletinu i sve zajedno kratko prokuvati. Ostaviti po strani.
5. Posebno pripremiti rižoto. Pirinač obariti, a zatim ga oseciti od suvišne tečnosti. Posebno u većem tiganju na malo ulja propržiti praziluk i crni luk isečen na kockice. Dodati pasirani beli luk i crvenu papriku isečenu na kockice, pa pržiti dok paprika ne omekša.
6. Ubaciti kukuruz šećerac i integralni pirinač, začiniti soja sosom i promešati. Piletinu u sosu poslužiti na rižotu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category