riba s testeninom iz rerne

Riba s testeninom iz rerne

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Glavna jela
Riba s testeninom iz rerne
Priprema: 40 min.
Pečenje: 45 min.
Posno jelo

Sastojci:
* 400 g fileta soma
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 crvena paprika babura
* 1 zelena paprika babura
* 200 g šampinjona
* 400 g posne testenine (pene rigate)
* 500 ml soka od paradajza
* 500 ml supe od povrća iz kocke
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kokice, crvenu i zelenu papriku takođe iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu. Dodati crvenu i zelenu papriku, te sve zajedno pržiti nekoliko minuta.
3. Ubaciti pečurke i pržiti ih dok ne omekšaju. Dodati filete oslića isečene na krupnije kocke, posoliti i pobiberiti, te promešati da se sastojci ravnomerno rasporede. Na kraju umešati testeninu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti povrće s testeninom i ribom. Preliti mešavinom soka od paradajza i supe, a po potrebi sipati još malo vode da sastojci ogreznu.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok testenina ne nabubri.

Savet: Jelo se može pripremati i sa filetima druge vrste ribe, ali i sa tunjevinom iz konzerve. Umesto ribe, možete staviti mleveno meso i prodinstati ga zajedno s povrćem, ali u tom slučaju jelo neće biti posno. Ako ga pripremate s mesom, odozgo pospite rendanim sirom.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category