Riblja čorba

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 6 potkovica šarana
  • 1/2 limuna
  • 3 lista lovora
  • nekoliko zrna bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 puna kašika mlevene paprike
  • 1/2 kesice dodatka za riblju čorbu
  • 2 dl paradajz soka
  • 1 dl belog vina
  • mešavina začina

 

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i koren peršuna oguliti i izrendati na krupno rende.

2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i koren peršuna, te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša

. 3. Povrće sa malo tečnosti izmiksati u blenderu, pa dobijenu kašu vratiti u šerpu.

4. Dodatak za riblju čorbu raz- mutiti sa sokom od paradajza, vinom i 1,5 l vode, pa sipati u kašu od povrća. Dodati lovorov list, biber u zrnu, listove peršuna, mleve- nu papriku i začine po ukusu i kuvati dok ne proključa.

5. Ribu poprskati sokom od limu- na pa staviti u ključalu čorbu i nastaviti sa kuvanjem još 20 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category