![pileci ustipci](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/Pileci-ustipci-370x280.jpg)
![snicle punjene podvarkom](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/03/Snicle-punjene-podvarkom.jpg)
Šnicle punjene podvarkom
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 90 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 2 pileća bela mesa s kostima
* 1 kg kiselog kupusa
* 2 glavice crnog luka
* 150 g mesnate slanine
* 2 kašike senfa
* mešavina začina
* biber
* ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a zatim dodati kiseli kupus. Sve zajedno karatko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati biber i začine po ukusu.
3. Dinstani podvarak preručiti u zemljanu posudu i zapeći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 30 minuta.
4. Pileće belo meso odvojiti od kostiju. Svaku polovinu zaseći i otvoriti pa istanjiti preko najlon kese tučkom za meso.
5. Istanjene polovine preseći napola da bi se dobilo 8 šnicli za punjenje.
6. Šnicle premazati senfom, pa na polovinu svake naneti punu kašiku podvarka. Preklopiti ih, a krajeve slepiti pomoću tučka za meso.
7. Punjene šnicle ispeći na vrelom ulju s obe strane da porumene. Poslužiti ih uz preostali podvarak i pire krompir po želji.
Savet: Ukoliko je kupus previše kiseo ili slan, pre dinstanja ga dobro operite.