12.06.2018 Glavna jela

Svinjske šnicle s pečurkama

Sastojci:
* 1,2 kg svinjskih šnicli od buta
* 50 g senfa
* 50 g majoneza
* 150 g kukuruznog brašna
* 200 g šampinjona
* 4 čena belog luka
* 2,5 dl pavlake za kuvanje
* 2 dl juneće supe
* biber
* so
* ulje

ISPROBAJTE I… Šnicle punjene podvarkom

Priprema:
1. Svinjske šnicle istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu.
2. Jednu stranu šnicli premazati senfom, a drugu majonezom pa ih uvaljati u kukuruzno brašno.
3. Šampinjone iseći na listove, beli luk sitno iseckati.
4. Okruglu vatrostalnu činiju nauljiti i po dnu rasporediti sloj paniranih šnicli. Posuti ih s malo belog luka i šampinjona, pa preliti s malo mešavine pavlake za kuvanje i juneće supe. Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta.
5. Činiju prekriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 40 min. Potom ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok šnicle ne porumene.

Savet: Vreme pečenja šnicli može biti duže ili kraće, u zavisnosti od jačine rerne i kvaliteta mesa.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category