29.05.2018 Glavna jela

Tradicionalne delicije: Piletina s taranom

Poznate namirnice i omiljeni začini, iskombinovani po proverenoj recepturi, garantuju neodoljiv, raskošan ukus kojem ne možete odoleti…

Sastojci:
* 2 glavice crvenog luka
* 2 crvene paprike
* 350 g paradajz pelata
* 2 veća pileća bataka s karabatakom
* 100 g tarane
* 1 kašika seckanog peršuna
* 2 kašike masti
* biber
* so

ISPROBAJTE I… Piletinu sa boranijom

Priprema:
1. Pileće batake odvojiti od karabataka, staviti ih u lonac i naliti vodom da ogreznu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Ne moraju biti u potpunosti kuvani pošto će se dopeći u rerni.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, crvenu papriku na krupnije kocke.
3. U šerpi na masti propržiti crni luk, a potom dodati crvenu papriku i pržiti je neprekidno mešajući dok ne omekša.
4. Ubaciti paradajz pelat, sipati malo vode i kratko prodinstati.
5. Izmaći s ringle, dodati taranu i začine po ukusu i promešati.
6. Probarene batake ocediti od supe i odvojiti od kožure, a supu od kuvanja sačuvati.
7. Dinstano povrće s taranom preručiti u vatrostalnu posudu i naliti supom od bataka da ogrezne. Odgore utisnuti batake.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok tarana ne nabubri i ne upije suvišnu tečnost.

Savet: Ukoliko tokom pečenja tarana upije suvišnu tečnost, a ne nabubri dovoljno, dolijte još malo supe.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category