12.01.2022 Posna jela

Potaž od karfiola i cvekle

Potaž od karfiola i cvekle
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 1 manji karfiol
* 2 manje cvekle
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* supa od povrća
* 1 kašika limunovog soka
* krutoni
* biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Karfiol očistiti od spoljnih listova i korena i iskidati na manje cvetove. Cveklu oguliti i iseći nakrupno.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a potom dodati karfiol i cveklu. Pržiti neprekidno mešajući pet minuta.
4. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
5. Obareno povrće procediti a tečnost sačuvati. Povrće s malo tečnosti izmiksati u blenderu pa vratiti u šerpu. Preliti sokom od kuvanja i sipati malo supe od povrća kako bi se dobila željena gustina.
6. Kuvati dok ne proključa. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. U gotovu čorbu umešati limunov sok i posuti je krutonima.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category