23.11.2017 Predjela

Gondole

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba mrsno jelo priprema: 40 min. mirovanje: 30 min. pečenje: 25 min

Sastojci

  • 2 dl jogurta
  • 2 dl mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 650 g mekog brašna tip 400
  • 300 g dimljenog suvog vrata
  • 300 g kačkavalja
  • 2 crvene paprike roge
  • 1,5 dl pavlake

Priprema

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni svež kvasac, pa dobro izmešati da ne bi ostale grudvice. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U vanglicu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te postepeno dodavati preostalo brašno. Mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

3. Dimljeni suvi vrat i crvenu papriku iseći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende.

4. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Uzeti jedan deo i istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 5 mm. Premazati ga pavlakom, posuti polovinom suvog vrata, kačkavalja i paprike, pa urolati. Rolat iseći na komade dužine 10 cm, te svaki preseći uzdužno napola. Krajeve dobijenih polovina spojiti da bi se dobio izgled gondola. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još gondola.

5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovano testo. Odgore premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok blago ne porumeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category