pitice iz tiganja
21.10.2023 Predjela

Pitice iz tiganja

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Predjela
Pitice iz tiganja
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 2 jajeta
* 20 g šećera
* 8 g soli
* 10 g suvog kvasca
* 300 ml toplog mleka
* 300 ml tople vode
* 420 g mekog brašna
* 1 manja crvena paprika šilja
* 3 struka mladog luka
* 1 srednji paradajz
* 1 srednji beli krompir
* 150 g kačkavalja
* ulje

Priprema:
1. U dubljoj činiji umutiti jaja sa šećerom, suvim kvascem i malo soli. Dodati toplo mleko i vodu, te izmešati žicom. Postepeno dodavati brašno i mutiti dok se ne dobije ujednačena glatka smesa. Prekriti je prozirnom folijom i ostaviti na toplom da miruje 30 minuta.
2. Crvenu papriku šilju očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice. Krompir oguliti i izrendati nakrupno, mladi luk očistiti i iseći na kockice.
3. Kačkavalj narendati nakrupno.
4. Odstojalo testo promešati, pa dodati u njega kačkavalj, a zatim postepeno dodavati mladi luk, papriku, rendani krompir i paradajz neprekidno mešajući varjačom.
5. U teflonskom tiganju zagrejati malo ulja, pa sipati dve pune kutlače pripremljene smese i ravnomerno je razliti. Poklopiti i peći na srednjoj temperaturi dok donja korica ne porumeni. Okrenuti na drugu stranu i nastaviti pečenje dok i ona ne porumeni. Na isti način od preostale smese ispeći još slanih pitica.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category