juneca corba s pecurkama
10.06.2022 Predjela

Teleća čorba s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 20 min.
kuvanje: 60 min.

Sastojci:
* 2 manje glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 1 kriška celera
* 300 g teletine od buta
* 400 g šampinjona
* 1 žumance
* 2 kašike pavlake
* 2 dl mleka
* 1 puna kašika gustina
* 1 limun
* biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk, celer i šargarepu, očistiti i iseći na kockice.
2. Teletinu takođe iseći na kockice a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu i celer te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti teletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi.
5. Nakon što meso omekša naliti 1,5 l vode, dodati začine po ukusu i kuvati dok ne proključa.
6. Posebno razmutiti žumance s pavlakom, mlekom i gustinom.
7. U umućenu smesu dodati dve kutlače čorbe i promešati pa sjediniti s preostalom čorbom i promešati. Kuvati još 5 min. dok se ne dobije željena gustina
8. Neposredno pred služenje u čorbu dodati sok od limuna.

Savet: Ukoliko čorbu pripremate za sutradan, nemojte u nju dodavati smesu od mleka da ne bi prokisla, učinite to narednog dana.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category