16.01.2022 Predjela

Varivo od pasulja s pastom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Nešto na kašiku
Varivo od pasulja s pastom
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.

Sastojci:
* 2 tanja struka praziluka
* 2 tanje šargarepe
* 1 koren peršuna
* 2 čena belog luka
* 100 g barene slanine
* 400 g paradajz pelata
* 2 konzerve obarenog belog pasulja
* 150 g testenine u obliku školjkica
* mleveni biber
* mešavina suvih začina
* 2 kašike seckanog lista peršuna
* ulje
* so

Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i koren peršuna oguliti i iseći na kolutove. Beli luk ispasirati.
2. Barenu slaninu iseći na štapiće.
3. Testeninu u obliku školjkica obariti u slanoj vodi da bude al dente. Ocediti je od tečnosti i ostaviti po strani.
4. Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati barenu slaninu te sve zajedno kratko propržiti.
5. Ubaciti šargarepu, koren peršuna i pasirani beli luk, te pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta.
6. Sipati paradajz pelat i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
7. Zatim ubaciti proceđeni obareni pasulj iz konzerve, sipati malo vode po potrebi ako je smesa gusta i kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta.
8. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu i umešati barenu testeninu. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.

 

 

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category