28.11.2017 Predjela

Zimska krem čorba

  • za 4 osobe
  • posno jelo
  • priprema: 45 min.

Sastojci

  • 1 manji karfiol
  • 1 manji brokoli
  • 1 glavicva crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 70 g celera
  • 2 l supe od povrća
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende.

2. Karfiol i brokoli očistiti od spoljnih listova i korena. Potom karfiol iskidati na manje cvetove a brokoli ostaviti u komadu.

3. Na malo ulja propržiti crni luk, potom dodati šargarepu i celer pa sve zajedno kratko prodinstati.

4. Sipati supu od povrća i kuvati dok ne proključa. Dodati karfiol i brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.

5. Nakon toga povrće ocediti pa brokoli izvaditi i iseći na krupnije komade a preostalo povrće sa malo tečnosti u kojoj se kuvalo izmiksati.

6. Izmiksano povrće sjediniti sa preostalom supom od kuvanja pa dodati začine po ukusu i seckani brokoli te sve zajedno kuvati dok ne proključa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category